Trileçe Tarifi/Trileçe Tatlısı ile arkadaşlarla bizim evde toplandığımız iftar sonrasında tanıştım. Tatlıyı tepside gördüğüm andan itibaren “Allah’ım n’olur ezan okunsun” diye dua ettiğim nadir anlardan birini yaşadım. Bir tepsi üstünde karamel jöle olan müthiş bir tatlı. Müthiş olan jöle değil o jölenin tatlıya verdiği buram buram koku. Gerçekten son 2 saat çok zor geçti. Ramazandaki nefis terbiyesi olayını bu tatlı yaşattı bana. Yemek için bu kadar sabırsızlanabileceğim bir tatlı olabileceğini söyleseler inanmazdım. İftar saati sonunda geldi ve hemen tadına baktım. Sırf bu Trileçeyi yemek için yollara düşülebilir bence. Tatlı sevmem diyenlerin bile en az iki dilim yiyip daha var mı diyeceği bir tatlı.Trileçe Tarifi, sütlü tatlı – şerbetli tatlı – kek gibi birçok tatlının özelliklerini birleştiriyor. Her dönem için ideal bir tatlı bence. Ufak dokunuşlarla çok güzel sunumlar yapabilirsiniz. Ramazanda sütlü ve hafif olması, yaz aylarında yine hafifliği, daha soğuk aylarda şerbeti ve üzerindeki karamel-kreması ile her mevsim tüketilebilecek bir Arnavut Tatlısı.
Bu arada bu tarif benim Dokuz Kaşık Tatlısı tarifim ile çok benzeşiyor. Dokuz Kaşık Tatlısı tarifini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sizlerde bu tadın keyfine varın diye arkadaşıma ait olan bir tarifi hemen paylaşmak istedim. İrmikli ve irmiksiz olarak farklı tarfiler var. Vereceğim bu tarif irmiksiz olanı.
Güncelleme :) Tarifi denedim ilk fırsatta tabi ki, hatta birkaç kere denedim tadına doyamayınca.
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Trilece Tatlısı’nın Keki için:
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 bardak un (su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Trileçe Tatlısı Şerbeti için:
- 3 bardak soğuk süt (su bardağı)
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker. (İlk tarifte 1 bardak olarak yapıyordum. Gelen yorumlara ve denemelerime göre şeker miktarını azalttım. Biraz fazla şekerli oluyordu)
- 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Üzerine Karameli için:
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

Tükenmeden önce fotoğraf için ayırdığım bir dilim Trilece
Trileçe Tarifi Kekinin Hazırlanışı
- Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.
- Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
- Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
- Derince bir tepsi veya borcamı tereyağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
- 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 45-50 dakika kontrollü olarak pişirin. (Her fırında aynı sıcaklık-sürede olmayabilir. Kendi fırınınızın nasıl kek pişirdiğini siz daha iyi bilirsiniz, onu dikkate alarak üstü kızarana kadar pişirin)
- Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
- Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
- Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. (10-12 dakika kadar sürecektir.) Kabınızın içindeki köpük çok gözükecek ama merak etmeyin kek hepsini emiyor.
- Şimdide karamel sosu hazırlayın.
- Şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte esmerleşene kadar ateşte bırakın ama yakmayın. Kendi kendine karamelize olmasını bekleyin.
- Şekerin rengi koyulaşınca içine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımı ile bir yandan karıştırın.
- Süt kremasını ekleyip karıştırın. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Krema kesilmesin.
Güncelleme: Trileçe tarifi için karamelin yapılışını video ile anlatmam istenmişti yorumlarda. Sonunda Karamel Yapılışını video olarak da yükledim.
Trileçe Tatlısı’nın Sunuma Hazırlanışı
- Kek ılıkken üzerine bir kürdan yardımı ile delikler açın. (Çatalla da açabilirsiniz.) Kekin üstü delik delik olsun ki şerbet her yere yayılsın. Daha sonra kekinizi dilimlere ayırın.
- Soğuk köpüklü şerbeti azar azar yayarak dökün. Şerbeti çekmesi ve soğuması için dolapta beklemeye bırakın.
- Tatlı 1-2 saat dolapta soğuduktan sonra, hazırladığınız karameli üzerine dökün.
- Servis vaktine uzun süre varsa karameli de buzdolabında saklayabilirsiniz. Karamel’in altına krem şanti eklediğini ve çok güzel olduğunu yazan okurumuz olmuş. İsterseniz bu öneriyi de deneyebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT; Köpüklü şerbet, kek için ideal ölçü. O yüzden tepsinizin derince olmasına dikkat edin. Kek zaten bütün şerbeti çekecek.
Karamel sosu sevmeyenler üzerine frambuaz, böğürtlen veya ahududu sosu da hazırlayabilirler. Tadı biraz daha ekşimsi olur.
GÜNCELLEME:Televizyonda kaçırmışım, sonradan gördüğüm bu videoyu da eklemek istedim. Sahrap Soysal Trileçe Tatlısı yapımını Star’da Melek’in programında anlatmış. Çok da güzel, kendine has bir anlatımı var ağzına sağlık. Trileçe’nin anlamını, Tiran’da yediği Trileçe Tatlısı tarifini anlatıyor. Hatta Trileçe yaparken aralarda güzel ipuçları da veriyor. Alltaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim yani…
Biraz araştırdım Trileçe tatlısı nedir? Son zamanlarda neden bu kadar tutulmuş? Nasıl yapılır? Sırrı nedir?.. Wikipedia Linki
Adını “Triliçe Tatlısı” şeklinde yazan-okuyanlar da varmış. Balkan coğrafyasından bir Arnavut-Balkan tatlısı. Bazı yazılarda okuduğum kadarıyla kökeninin Latin Amerika’ya kadar uzandığı bile söyleniyor. Wikipedia’da Tres-Leches-Cake diye bir sayfası da var.
Her şeyden önce sütlü bir tatlı olması sebebiyle çok hafif. Adını yapılırken kullanılan üç çeşit sütten alıyor. Yapımında keçi,manda ve koyun sütü kullanılıyor. Yedikçe yiyesiniz geliyor. Triliçe yapmanın ustalığı ise hamurunu beyaz yapabilmek ile alakalı. O yüzden de ustaları tarifini vermek istemiyorlarmış. İnternette bir çok farklı tarif var. İrmik ile yapanlar da var irmiksiz yapanlar da. Beylikdüzü’nde bu tatlıyı harika yapan birkaç yer varmış. Arkadaşım anneannesi ve sonrasında annesi aracılığıyla dilden dile gelen tarifi paylaştı benimle.
Eğer yapmadan önce denemek isteyenlerdenseniz, Trileçe Tatlısı Nerede Satılır – Nerede yenir? yazısını okuyabilirsinz. Bu tatlıyı satan meşhur yerleri listelemeye çalıştım.
Trileçe Tarifi için faydalandığım yerler.
Bu tatlı tarifini yazarken birçok tarifi okudum. Her tarifte kolay anlaşılır yerler ve zor anlaşılır hatta atlanmış yerler olabiliyordu. Mesela Oktay Usta trileçe tarifinde karameli yapmayı hızlıca geçmişti. Kremalı şerbet yapımında zor anlaşılan birkaç yer vardı. Ardanın Mutfağı Trileçe tarifinde yine karamel yapımının bir kısmı videoda kesilmiş şekildeydi. (Trileçe Tarifi Arda’nın Mutfağı)
Genel olarak tariflerden anladıklarımı toparlayıp denemelerimi yaptıktan sonra bu tarifi yazmaya çalıştım. Sizlerden yorumlar geldikçe de iyileştirmeler yapmaya devam ediyorum. Mesela şeker miktarını azaltan bir okurun yorumundan sonra şekeri ben de biraz azalttım.
Yorumlarınızla bu tarif çok daha güzel hale geliyor. Teşekkür ederim.
Foursquare’de Trileçe araması yaparsanız İstanbul’da veya şehrinizde en iyi trileçe tatlısı nerede yenir, kolayca bulabilirsiniz. Hem mekanların adresleri, hem de gidenlerin yorumlarını hatta fotoğraflarıyla görebilirsiniz.
250 ‘den fazla yorum
Trileçe tarifi yazınızı uyguladım. gayet lezzetli bir tatlı oldu, teşekkürler
Emeğinize sağlık çok güzel oldu. herkes çok beğendi teşekkür ederim
Adaşım kesinlikle katılıyorum.( Bu arada benim adım da Eda.) Herkes çok beğendi ve çok güzel oldu.
İnternet ortamında ki tarifler ile yapılan trileçelerde, yaklaşık bir lezzet elde edilse de, asla orjinal gibi olmuyor. Güvenilir doğru ürünü satan yerlerde orjinal trileçe alınabilir. Dilimi 5-7TL gibi bir fiyata satılıyor.
Merhaba. Ben dışarıda satılan orjinal trileçelerden de yedim, evde yapılmış orjinale çok yakın lezzette trileçeler de yedim.
Her tarifi çok güzel yapan yerler var, onları yerinde tatmak, en güzel hallerini yemek güzel bir şey tabi ki.
Ama evde, kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve ucuz olarak çok yakın lezzeti yapabiliyorsam ve vaktim-işim müsait oldukça kendim yapmayı tercih ederim.
Kaşıkla mı yenir trilece
Kıvam olarak Revaniye benziyor. Çatalla yenebilecek yoğunlukta. Ama içine biraz daha fazla sütlü şerbet çekiyor. O yüzden tatlı kaşığıyla da yenebilir.
Bir çok siteden bu tatliyi araştırdım ama en güzel siz anlatmissiniz. Tüm yorumları okudum bazılarına üzüldüm çünkü tarifinizle pastanedeki trilecenin birebir aynisini yakaladim tarifinizle harika bir tatlı yaptim emeginize saglik.benim yumurtalarım üç artı 5 yumurta kırdım un unu da 1su bardagindan biraz fazla koydum.serbeti de tam geldi. Ben karameline 10 kaşık şeker 4 kaşık tereyağ 1 Süt kreması koydum karameline bayildigim icin bol olsun istedim birde karamelin altına krem santi serdim tekrar tekrar teşekkürler tarif için…
yaptim ve harika oldu pastane de satilanlardan cok daha güzel fakat karamel sosu beceremem diye hazir aldim carte dor un tesekkürler tarif icin mükemmel oldu…
Fatma hamım tarife uygun yaptım herşeyi ama kek serbeti hic cekmedi kopuk ustunde duruyor..neden olmus olabilir yada nasil devam edebilirim ziyan mi oldu?
Tam bir fiyaskoydu benim için. Rezil oldum misafirlerime. Alelacele bir kek yapıp ikram etmek zorunda kaldım. Denemek isteyenler bence önce öylesine yapsınlar. Kek kizarsin diye beklerken kupkuru bir şeye döndü. Şerbeti döktükten sonra kendine gelir dedim.yanıldım. Sanki süte ekmek doğranmış gibi bir lezzet. YılmadIm. Karamelle düzelir dedim o da yandı. Butün malzeme çöpe
Yorumları okudum. Olumlu olumsuz olarak. Ama yılmadım! Yapmak istedim. Yaptımmm.. Sonuç? Mükemmel. Herkesin elinin tadı, kullandığı malzeme, fırını tecrübesi elbette farklıdır. Benim hayatımdaki 5. Kek yapışım olmasına rağmen ne çökme yaşadım, ne yanma. Kekim gayet böyle şişko tatlı bişey oldu. Ama çırpma işlemini yeterli derecede yapmanızı öneririm. Birde ben vanilya sosu yaptım. Üzerine fındık fıstık ekledim. Tek olumsuz yanı tabak tabak yiyorsunuz. Sonrası kilo, basen falan. Teşekkürler sevgili tarifi paylaşan güzel insan. Birde bizim için bolca araştırma yapmışsın. Emeğine sağlık. Kocaman öpücüklü sevgiler kalpler. ?
Güzel yorunlarınız için çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Ben de yaptim ama burada sutlu serbeti kaynatmayla alakali birsey soylenmemis.ben de kaynatmadan yaptim yani cig sutle.umarim okadar malzemeyi ziyan etmemis olurum..
Doğru yapmışsınız. Ziyan olmayacaktır.
Nerdeyse tüm yorumları okudum, zor olduğunu anladığımda çok geçti kek fırında, inşallah çökme olmaz:( benim aklım kremaa takıldı toz krema almışım onu süte karıştırıp sürsem olmaz mı. Şerbetini de sütle ayrıca eritip kremaa önce döksem keke nasıl olur? Acaba hemen cvp vere bilir misiniz sabah misafirim var da
Ben toz krema hic kullanmadım.sonuç ne olur gerçekten bilmiyorum. Eğer denerseniz sonucu bizimle de paylaşır mısınız?
Evet fena olmadı, misafirlerim beğendi, normal kremayla da yaparım artık..akşamdan yapıp şerbetini iyice çekmesi iyi oldu, brnde şekerini az koydum.
Yaptım ama kek kabardi son zamanda ortasi çöktü neden öyle oldu söyler misiniz ?birde verdiğin derecede olmasına rağmen 25dk sonrasi da yanik kokmaya başladı ?
Her fırının pişirme süresi ısısı farklı olabiliyor. O yüzden çabuk pişmiş olabilir sizin fırınınızda. Ortasının çökmesi de genelde fırın kapağını çok erken açarsanız olabiliyor.
Eşimle pazar gezmesi yaparkeb tatkıcıua grip trileçe yedik o zaten çok seviyor konusurken evde yapamazmıyız dedik nette tarif ararken bu siteyi bulduk malzemeler evde olan şeyler birtek kremayı aldık keki yaptım önce güzel kabardı ama sonra biraz söndü sütlü şerbetine 1bardak fazla süt koydum kuru olmasın diye iyikidr koymusum sadecr kıvamı biraz sulu oldu birdakine bir paket fazla krema koyucam karamel ilk denememe göre süper oldu onuda biraz fazla yaptm yetmez diye gerçekten başarılıydım tarifi yazana sonsuz tşkederim süper oldu
Afiyet olsun. Ellerinize sağlık☺
Herseyi tarife gore yaptim tarfteki goruntu harika gozukuyor ancak hic bekledigim sonuc cikmadi. Birkere kapagini hic acmadigim halde firindayken kek kisminin ortasi cöktü. Sutlu serbet kismida kopukler hicbir sekilde erimedi sahile vuran dalgalarin kopugu gibi enteresan bir goruntu aldi kekin uzerinde hele son karamel sosu faciaydi. Ofisde tatliyi goren arkadasim ne bu ustune biri kusmus gibi diyince….. iste o an dahada yilidim . Birebir tariflin aynisini yaptim ama sonuc cok farkli. Zaten karamelin icine sut kremasini koyduktan sonra (bu arada krema hic kesilmedi) iyice donuk bir renk aldi….. neyse hevesim bogazimda kaldi ama iyiki misafir gelmeden yapmisim.birde o zaman yapsaydim bemiyorum artik….i
Tarif berbat. Deneyipte güzel oldu diyenler kendi tecrübeleriyle bişeyleri değiştirmişlerdir. Veya gerçek kişiler değil, şişirilmiş yorumlar. Tarif kullanılamaz halde. Zamanınıza ve malzemelerinize yazık etmeyin derim.
Hülya hanım, tarifi yapamadığınız için üzüldüm.
Ama yalancı/dolandırıcı ithamınız çok daha üzücü ve ayıp kaçıyor. Böyle bir hakaret yazan ilk kişisiniz.
234 yorum olmuş bu tarifin altında. Çok güzel oldu diyenler de var, hiç olmadı diyenlerde var. En basit kek tarifi bile tutmayabiliyor bazen. Malzemeler, kullandığınız ürünler vs. herşey etkili olabilir.
Özellikle olumsuz yorumların hepsini yayınlıyorum ve elimden geldiğince cevap da yazıyorum çoğuna.
Yorumları kendim yazıyor olsam, bu kadar yorum yazmaya uğraşır mıydım? Yada olumsuz yorumları yayınlar mıydım? Üstüne bir de olumsuz yorumlara cevap yazar mıydım sizce?
Keşke yorumları baştan okuyup, benim tarifimi yapmayıp başka bir siteden yapsaydınız tarifi.
2.denemem ilk yaptığımda hazır karamel sos kullanmıştım gayet güzel oldu bu sefer kendim yapıcam karamelide keki hazır dolapta bekliyor inşallah başarılı olur çok teşekkürler tarif için:)
tarif çok başarılı tarif için çok teşekkür ederim birçok kez denedim ve yaptım ben de etrafımdaki yiyen herkes çok beğeniyor istek alan bir tatlı oldu ben ek olarak kekin her şeyini koyduktan sonra biraz da irmik ekliyorum devamını aynen uyguluyorum elinize sağlık tekrar teşekkürler..
Tarifi eksiksiz yaptim ancak kek kism sutle islatilmis bebek mamasi gibi oldu. Karamelin tadi da resmen bir facia krema herhalde cirkinlestirdi
Tarifinizi eksiksiz uyguladim ancak hayatımda gördüğüm en kötü en berbat en en en fena sonuc hic ic acıcı güzel olmadi. Serbeti ise köpükler üstunde kaldi ve gitmedi. sakın denemeyin hem emeğinizi hemde bütçeye yazık…..
Tarifi yapamamış olmanıza üzüldüm. Çoğu kişi yapıp güzel sonuç aldığını yazıyor, ama arada tutmayanlar da oluyor. Başarısız oldu diye yorum yazanları da özellikle yayınlıyorum. Bazı bloglarda bu yorumların silindiğini duyuyorum. Kötü sonuç alanları da paylaşıyorum ki, tarif gerçekçi olsun.
Siz de bilirsiniz , malzemeden-fırına, sıcaklıktan-kullandığınız kaplara kadar farklı şeyler etki edebiliyor bu tarz tarifleri. Özellikle kek tarzı kabararak pişen tariflerde fırındaki süreç önemli.
Ben tarifte yazdığım şekilde sorun yaşamadım hiç. Yazın da kışın da yaptım aynı tarifi. Farklı bir tarifle deneyip başarılı olursanız o linki de paylaşabilirsiniz. Karşılaştırırız.
fatma hanım yumurta sarısı ve beyazını ayrı ayrı çırpsak daha iyi olmaz mı sizce?
Olabilir kek biraz daha kabarık olur böylece.
Türkan hanım tarif harika yaptım ve muhteşem oldu.
Acaba siz tarifi iyice okumamaş yada biraz becerememiş olmayasınız ;)
harika oldu bizzat uyguladım,lezzeti de muhteşem oldu,ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık. Afiyet olsun ☺
Ben yaptım şerbetini çekmesini beklıyorum çekmıycek gibi duruyor ama korkuyorum kaç saatte çekiyor
Ben de ilk seferinde tereddüt etmiştim, çekmeyecek sanmıştım. Ama şerbeti 1-2 saat içinde tamamen çekiyor.
Tarifinizi eksiksiz uyguladim ancak sonuc hic ic acici olmadi.1.5 su bardagi seker keke cok geldi ve kek pistikten sonra içine çöktü. Serbeti ise köpükler üstunde kaldi ve gitmedi. Sos basli basina faciaydi zaten . Hazir alsaydim daha ucuza gelecekti. Teşekkürler:)
Merhaba.
Kötü olmasına üzüldüm. Ama ben defalarca kendime ve çevreme yaptım böyle sonuçlanmadı hiç. Yorum yazan çoğu kişi de güzel sonuç aldıklarını yazdılar.
Sizin sorun yaşamanızın sebebi olarak iki tahminim var;
-Fırını erken açarsanız kekler çöker genelde.
-Kullandığınız kap eğer küçükse gelirse köpük de üstte kalabilir.
Afiyet olsun.
ben de az önce ilk defa yaptım tatlıyı ama şerbeti 10 dk değil 3 dk falan çırptım. homojen bi karışım oldu ama köpük falan yok kekin üzerine döktüm çekmesini bekliyorum. az çırptığım için çekmeme ihitmali var mı acaba nasıl bi sıkıntı çıkabilir?
Selamlar,
ben şerbeti döküp dinlenmeye bıraktım. 2 saat sonra baktığımda kek dağılmıştı. Püre halinde yiyorum şuan:( hatam ne olmuş olabilir?
Karameli yapmaya denedim olmadi????
Sabirla karistirin sekeri eriyene kadar. Topaklaninca kokruyorsunuz ama eriyor. Yagi koyunca da hic ozlesmeyecdk gibi geliyor ama yine sabirla karistirin;) homojen bir hal aliyor
slm bende haziriyla tanistim trileceyle cok begendim simdi firinda resim aticam guzel olursa ;)
Bekliyoruz resminizi :)
test
keçi sütü ile mi yapılıyor .
Bu tarif normal inek sütü ile. Dışarıda yediklerimiz de normal süt ile yapılıyor. Arnavutluk Balkan taraflarında, Keçi sütü de kullanıldığı söyleniyor. Ama, Meksika kökenli orjinalde normal sütün üç hali kullanılıyormuş.
Ben ilk defa Izmir’de yemistim Tirilice tatlisini.Mukemmel bir tadi vardi,ve burdaki tarifte anlasilir bir bicimde yazilmis ve tsk ediyorum bu tarifi yazana..Ve ben sorsugumda Keci sutuyle yapildigini soylemislerdi.
İyi günler ben yaptım çok güzel gidiyodu karamel sosunu yapınca döktüm ama yetmedi sürmeye çalıştım üstündeki köpükle karıştı güzel olmadı halbuki bütün malzemeleri koymuştum
karameli surmeye calismamak lazim.karamelin kivami koyu oldugu icin yapisir.ben yavas yavas dokerek yaptim,kendiside biraz yayildi.kotu olmadi
Can sıkıntısından zıvanadan çıktım. Bu tarife rastladım. Markete gitmeye üşeniyorum. Birazdan süt kreması yerine sütle deneyeceğim. Sonucu tekrar paylaşırım.
— 22 yıllık bir adet bay
Aha bunu denicem. Öncesinde süt kaynatmıştım.
Evet, bitti! Bir yer(ler)de hata yaptım ama nere(ler)de bilmiyorum. :D
Şekil şemayil hiç benzemedi. Beceremedim. Karamelden çok sanki üzerine fındık ezmesi sürmüşüm gibi oldu. :D:D Sanırım akışkan olması gerekiyordu ama benim karamel akmıyordu. Parça parça berbat birşey oldu. Şuan dolapta iki saat sonra tadıcam. Şekil önemli değil, umarım tadı güzel olmuştur.
İnşallah güzel olmuştur tadı.
Kekin pişme süresini 180 derecede 40-45 dakika yazmışsınız ama Verdiğiniz tarife göre 15 dakikada pişiyor. 20. Dakikada fırını açtığımda az daha kek yanıyordu bir tarafı kararmış. Merak ettim 45 dakikada nasıl olurdu acaba ?
Acaba üste çıkan köpügü alacakmıyız?
Köpüğü kalıyor Canan hanım
Karamel sosu dökünce kek içine çekti,karamelin kıvamı çok güzel olmuştu neden acaba.
Kek sıcak karamel sos soğuk olmuş olabilir.Sıcak soğuk temas edince dediğiniz şekilde olur.
Dediginz olcude bir cama yaptim . tarifin aynisini uyguladim kek icin uztu kizardi kabadi ama ici su gbi pismiyo . bildiginz su gbi. Niye boyle oldu. Tarifede aynen uydum
Ölçüler de sorun yoksa Sıvı kalma sebebinin ısı ile alakası vardır diye düşünüyorum. Pişirirken elektrik falan kesildi mi ya da alt pişirme kısmında sorun olmuş olabilir.
tepsi büyüklüğü nekadar mesela borçamlardan hangisi
Dikdörtgen borcamlardan, ölçüsü 40cmx27cm olarak geçiyor. Normal mini fırınlara sığan tepsilerden yani.
Bu tarifi nerden aldınız, pardon. Bu gerçek trilece değil, pek de alakası yok açıkçası. Gerçeği üç sütten yapılıyor (adı üstünde Tres Leches- üç süt). Ama dana manda ve maymun sütünden değil- süt, yoğunlaştırılmış süt ve süt kreması… Afiyet olsun
karamel sosu Yaptım ama rengı sizinki gibi olmadı bal rengı oldu sorun nerde neden koyu olmadı
Merhaba. Karamel sosun rengi bal rengi olması aslında normal sayılır. Tatlının üzerine koyunca biraz daha koyu görünüyor.
ilk defa deneyenlerdenim tadinida hic bilmiyordum:))Dün yaptim iftardan sonra tadina baktim okadar dolu olmama ragmen iki dilim yedim:)cok güzel oldu tarif icin tesekkür ederim..kesinlikle hüsrana ugratmayan bir tarif.Bende cok arastirdim diger tariflerede baktim ama bu tarifteki yorumlar cok güzel olunca buna karar verdim ve iyi yapmisim:)Instagram daki sayfamda(@mutfaktayiz) paylastim:))
Afiyet olsun Sümeyye hanım :) Kolay yapmanıza ve beğenmenize sevindim.
merhaba fatma hanım bu tatlıyı bende deniyeceğim fakat sür kremasının ne olduğunu anlayamadım süt tozundan mı bahsedıyosunuz acaba ?
Merhaba.
Süt kreması marketlerde ufak paketlerde satılıyor.
Örnek olarak bu resim: http://resim.katilimgida.com/mod_urun/thumb/X3k80Xije6IIh5V.jpg
Yeni yaptım ve daha tadına bakmadım unarım güzel olmuştur. Ama kek diger yorumşardaki gibi şerbeti emmedi köpüklü tabaka kaldı üstte. Hemde az bir tabaka degil yani karamelin tadını çok sevdim çok güzel olmuş. Ama yaparken kolum çok yoruldu. Un helvası kavursam daha kolaydı dedim kendi kendime yaparken yani her koşulda paylaşımınız için teşekkürler..
Elinize sağlık. Köpük şeklinde kalıyor üstünde ama kek şerbeti çekmiş oluyor yine de.
Yaptim ama tatli iki saattir dolapta şerbeti çekti ama hala köpügü neden cekmedi? Ve benim karamelimin rengi vizon rengi oldu neden acaba Fatma hanim?
Tatli yi ne yedim nede daha önce tarifini okudum merakla yapmaya karar verdim sizin tarifini ilk çıkandı ve şansımı sizden yana kullandim☺süper oldu.hiç problemsiz tesekkurler
Afiyet olsun Duygu hanım
yemek.com sitesindeki tarifi de öneririm
Türkiyede henuz yeni tanınmaya başlamış bu tatlıyı tadmanızı tavsiye ederim.
karameli yapmak zor görünüyor. hazır satılan karamellerden kullanıcam galiba, kötü olur mu?
Ben kullanmadım hazır karamellerden ama sorun olacağını sanmıyorum.
Trileçe Tatlısını tarifinize göre yaptım, mükemmel oldu tekrar yapıcam, teşekkürler paylaşımınız için
Afiyet olsun. Beğenmenize sevindim…
Merabalar tarıfte serbet için hem krema hemde karamel sos için mi kullanılıyor yani anlamadıgım şerbete de mi krema koyuyoruz
Evet toplamda iki paket krema kullanılmış oluyor.
karameli biraz uğraştırdı ama güzel oldu.teşekkür ederim tarifin için.
Ben demedim gerçekten çok güzel bir tatlı ama benim gibi çok tatlı sevmiyorsaniz sebebinden kekinden şekeri biraz kısın
13 yaşındayım annem işten gelince sürpriz olsun diye yapıyorum Umarim beceririm ilk defa yapcam daha önce sadece muffin yapmıştım .
Yorumlara da bakarak denersen güzel olacaktır Ayşegül. Kolay gelsin.
Bende şimdi denicem inşallah güzel olur :)
Keki çok güzel oldu tarifinizde belirttiginiz kremasina şeker eklemedim hiç sütünün 1 bardağıni keçi sütü ve yarim bardakta sut tozu kullandım gerçekten çok güzel oldu ama krameli üzerine dokunce çok şekerli oldu misafirlerim çok şekerli bir tatlı olmus dediler
Şerbeti kaynatmıyorsunuz herhalde yazmamissiniz
ya mrb kolay gelsin ben şimdi yapıyorum da misafirlerim yarın gelcek acaba karamelli sosu yarın mı döksem yada şöyle deyim bugünden döksem bişey olurmu hani servise daha varrsa sosu dolapta bekletebilirsiniz yazmışsınız ya
jkarar verdik en yakın zamnda biz de deniycez elinize emeğinize sağlık
İnşallah beğenirsiniz.afiyet olsun şimdiden.
merhaba ben dediginizin aynisini yaptim fakat 15 dakika oldu hala kek serbeti emmedi her yerinide deldim nedendir acaba :((
Şerbeti tamamen emmiyor zaten üzerinde bir tabaka kalıyor. Yani kek emmiş olmalı, bir kısmı da kekin üstünde kalmış olmalı.
Harika oldu tarif için teşekkürler, karamelde bir sorun oldu ama kurtadım çok güzel oldu :)
Şeker kremayı koyduğumda sertleşti ama sonra tekrar başka şeker eritip karıştırdım yine sertleşti ama süzdüm güzel oldu sizce neden sertleşiyor
Afiyet olsun.
Kremayı ekleyince soğuk-sıcak karıştığı için ilk aşamada şekerler sertleşiyor. Ama ateşte biraz beklediğinde tekrar ısınınca şeker tekrar eriyor.
Benim mini fırınım var okul kermesi için yapmayı düşünüyorum. Mini fırın tepsisi uygun olrmu sizce eğer borcama yaptıysanız hangi ölçüde olan uygundur
Tarifinizi denemek istiyorum tepsi ölcüsü verebilirmisiniz ellerinize sağlık güzel gözüküyo
Büyük boy Borcam fırın tepsisi kullandım ben. Ölçüleri 27cm x 40 cm olan boyutu.
Tereyag tuzlumuydu acaba
İki türlü de kullandım. Sonuç değişmedi :) ben genelde tuzlu kullanıyorum.
Hanım efendi tarifinizde bir Yanlışlık var sanırım kekin içinde neden yağ yok.keki foruma koyduğum gibi üstü aşırı kızartmaya başladı.fırınımda sıkıntı yok
Merhaba. Tarifte bir yanlışlık yok. Birçok kez denedim bu şekilde. Pandispanya veya farklı kek tariflerinde de yağsız yapılanlar var. Tarifte biryeri kaçırmış olabilirsiniz fırınınızda sorun yoksa.
Şu anda fırında kek pismekte. Sabirsizlaniyorum.
Eminim çok güzel olmuştur :)
Merhaba hazır yedim ama hiç denemedim yorumlara baktım genelde olumlu sonuç elde edilmiş en kısa zamanda deniycem Teşekkür ederim sonucu sizinle paylaşıcam.
Merhaba,
Dun tarifinizi yapmak icin mutfaga gectim ancak sonucu bambaska oldu :) kek cok guzel pisti, hafif sicagi gectikten sonra delikler acarak uzerine kopuklu serbeti doktum, sutunu cekti ancak kopukler uzerinde kaldi, dolaba attim hic bir degisiklik olmadi, nasilsa 1-2 saat bekleyecek diyerek sekerli sosu icin ocak basina gectim, tam yagi ekleyecekken elime seker sicradi, ust deriyi yakip atti, ben de tatliyi tabi yarim biraktim. Bugun sabah bir baktim kopukler oldugu gibi tatlinin uzerinde duruyor, kasikla tum kopugu temizledim, kakaolu yogun bir sos yapip uzerini bu sosla kapladim, onun da uzerine cekilmis ceviz ve fistik doktum, simdi sogumasini bekliyorum :) trilece diye baslayip cikolata soslu trilece keki yaptim sanirim..
peki bu kek neden kopugu cekmedi? kurdanla delikler actim, kek cok da guzel kabardi, ici oldukca sunger gibiydi yani kopugun girebilecegi bir suru bozluk vardi ama olmadi.
Köpükten biraz kalabiliyor bazen. Ben hiç almıyorum. Güzel bir katman oluyor arada.
MERABA BEN IM HYSEIN KOSOVADAN BENIM USTA TRILECENIN SISN JANLS TARIFETMISN OSOJ JAPILMAZ BEN EM JAPARIM HAZR UNI TRILECEJE SADE JUMURTA VE SU KATARSN BIDA BEN EM KARAMEL JAPARM TRILECEJE HER GYN BAKALLARA POCETLER 700 KG KARAMEL EM UN LAZM ISE SIZE BI JARDAM JAPABILER COK SELAM KOSOVADAN HYSEIN USTA PRIZREN KOSOVA
Merhaba; Bende daha önce bu tatlıyı ‘Oktay Usta’tarifinden denedim ancak çok sert Bir kek ve karamel berbat oldu yada ben beceremedim:) Ancak Anlattığınız tarifi denemek istiyorum.Bunun için Süt kreması marketlerde paketlerde satılıyor kendiniz yapıyorsunuz Yada Küçük paketlerde Sizce hangisini kullanmamı önerirsiniz varsa marka ? teşekkürler
Merhaba.
Ben süt kreması için hazır paketleri kullanıyorum. Sürekli kullandığım marka Tikveşli’nin süt kreması. (Kırmızı bir paketi var)
Tarifi yapmadan önce yorumları da okuma imkanınız olursa faydası olabilir. Yapıp tecrübelerini yazanlar çok oldu, cevaplamaya da çalıştım çoğunu.
Şimdiden afiyet olsun.
Tarifiniz çok açıktı kekim şerbeti biraz fazla çekti gibi ama yine de fotoğraf çektim
bu karamel tarifini fırında krem karamel de kullanabilirmiyim
Bu karamel tarifi kremalı olduğu için biraz daha bulanık oluyor. Bence krem karamel için şekeri su ile karamelize ederseniz görüntü daha güzel olur diye düşünüyorum.
Ba-yıl-dım :) harika oldu.. Sütle karışımı tamamen çekti. Sadece köpükler üstte kaldı. Onun üzerine de karamel sos. Enfes.. çok teşekkür ederim tarif için :)
Afiyet olsun. Ellerinize sağlık :)
Tatlının güvenilirliğini test etmek için 150 yorumu da okudum mükemmel olduuu çok teşekkürlerr tarifi eksiksiz yaptım sonuç muhteşem emeğinize sağlıkk :))
Elinize sağlık öncelikle…
Yorumları okumak çok faydalı oluyor gerçekten. Ben de her gelen yorumdan ayrı ayrı faydalandım diyebilirim.
çok kötü bir sonuç aldım.
Tarifi bende bir çok kez denedim. Bir çok takipçimizden de olumlu yorum aldım. Olmamasına üzüldüm gerçekten.
Fatma Hanım merhaba,
Tarifinizi denedim, lezzet olarak güzeldi ama sütü fazla geldi (çok sulu oldu), karameli ise yetersiz kaldı (2 katı bir miktar ancak yeterli olabilir gibi geldi bana). Ayrıca köpük haline getirdiğimiz karışımı kek emmiyor.
Kek soğuyunca döktüyseniz şerbeti çekmemiş olabilir.
Harika bir tarif…Teşekkür ederim.Çok yerden araştırdım,bu kadar yalın bir tarif ve anlatımlısını bulamadım.Hele bir de ramazandan örnek verince,yaparken sabırsızlandım.:)
Sonuç enfesti…
Çok teşekkürler Hümeyra. Güzel sonuç almana sevindim. Afiyet olsun…
Tarifler çok çeşitli yorumlardan dolayı sizin tarifi deniyeceğim ilk defa yapacağım inşallah başarılı olurum
Sonucu bizimle de paylaşın :)
Tarifinizde kekin içine yağ konmuyor mu yoksa yazmayı mı unuttunuz.İnnernetteki diğer tariflerin hepsinde yağ var.Tereddutte kaldım.
Benim tarifimde yağ yok. :)
tarifinizi denedim çok güzel oldu şu an kekim fırında pişmek üzere…son bir ayın içinde üçüncü kez yapışım şu an arkadaşlarım da çok beğendi ve hepsine sizin adresinizi verdim…teşekkürler bizimle paylaştığınız için…
Ellerinize sağlık :) çektiğiniz resim varsa gönderin sitede adınızla birlikte yayınlayalım isterseniz :)
keçi-köy-condense süt ve krema olarak kekinizi ıslatın. Gerçek lezzeti o zaman göreceksiniz. Manda sütü bulamadığım için ekleyemedim.Bulanlar onuda eklesin lütfen.
Tarifinizi uyguladım.Yarım yağlı süt kullanmama rağmen nefis oldu.İlk defa yaptım.Misafirlerim çok beğendi ve tarifini aldılar.Çok teşekkürler.
Afiyet olsun
Sevgili hanimlar eger hamurunuzun beyaz olmaasini istiyorsaniz, yumurtanin sarisini kullanmayiniz,
yumurta beyazini bir cimdik tuz atarak iyice mikserinizle cirpiniz cok beyaz bir köpük meydana gelecek bununla hamurunuzu yogurunuz ne kadar fazla cirparsaniz daha fazla kabririr hamurunuz ve hamurunuzu yakmadan fazla yüksek olmayan derecede firinlayiniz.
saygilarimla
Orhan sen
Bir ustadan denemeye değer tavsiye. Çok teşekkürler.
merhabalar
bende triliece yapmak için sizin gibi birçok tarifi okudum ama hiçbiri sizinki kadar anlaşılır ve kolay gelmedi bana
bende yaptım çok güzel oldu korktuğum kadar zor olmadı ama birdahakine şerbeti yarım bardak daha az yapacağım ve bir iki yerde süt tozu okudum şerbetin yoğunluğunu artırıyormuş evde yoktu aldığımda onunla deneyeceğim.
ben unu bir bardaktan üç kaşık kadar az koydum yerine irmik ilave ettim irmik lezzeti hoşuma gidiyor gayette başarılı oldu
teşekkür ederim
selam bende hep merak ediyordum yedim ve evde denemeye karar verdim sizin tarifinizi yaptım ama 1 bardak undan 3 kaşık eksik koydum onun yerine irmik koydum gayet güzel oldu.
Ama bir daha ki sefere 3 br süt yerine 2,5 br süt le şerbet yapacağım bu bana çok sütlü geldi teşekkür ederim tarif için
Bende irmikli deneyecem.sizin yaptığınız gibi yapayım bari.
Ben bu tarifi denedim çok beğendi misafirlerim.
irmikli bir tarifi yapmıştım o dağıldı güzel olmadı
Ben tatlıyı dün denedim harika oldu bu tarif gerçekten süper
tarifi başka siteden almıştım, ama karamel kısmını yaparken takıldım,taş gibi oldu. araştırırken sizin tarife denk geldim, videoya bakarak yapınca karamel süper oldu. çok teşekkür ederim, stresten kurtardı karamel videonuz beni. tarifiniz de çok detaylıymış bidahaki sefere inşallaah bunu denerim
Teşekkürler… Karameli ilk yapışlarımda ben de zorlanmıştım açıkçası. Yapmayı öğrenince video olarak paylaştım :)
ilk defa denedim başta gözüm korkmuştu ama yaparken sorun çıkmadı hiç, şekil olarak acemiliğim oldu biraz ama tadı çok çok güzel oldu. teşekkür ederim tarif içi. karamelin yapılışı için koyduğunuz videoda çok işime yaradı gerçekten
Çok teşekkürler Cemile.
Afiyet olsun, yaptığınız trileçe fototğrafları varsa paylaşabilirsiniz.
tarif için çok tşkler.acaba kek soğuyuncamı şerbeti dökülüyor şimdide cevabınız için tşkler
Kek ılınınca soğuk şerbeti dökün. Kolay gelsin :)
Tarifinizi dediğiniz şekilde uyguladım , bana da karamel aşırı şekerli geldi,bu tatlıyi ben bizzat yerinde Arnavutluk – Tiran da yedim tarifi niz çok güzel ama aslında çok farklı , sizin de dediğiniz gibi üç farklı süt kullanılıyor, şeker bu kadar yoğun olmuyor , şeker az olsa tarifinizi begendim , ellerinize saglik
ben bugün ilk defa denedim henuz tadina bakmadim,gorunuste guzel ,umarim tadida oyledir .yorumlri sizinle sonra paylasirim
Elinize sağlık Seniha hanım.
Tadı da görüntüsü gibi güzel olmuştur inşallah.
senihaaaa
Gercekten super oldu aynı dışarda yedigim gibi ama benim karamel sosum vizon rengi oldu oysaki buradaki daha kırmızı cok tesekkurler tarif icin.
Tarifinizi uyguladım, orijinalindeki gibi 3 çeşit süt değil ama keçi ve inek sütü kullanarak yaptım. Eşim ve oğlum bir daha dışarda yemeyeceklerini söylediler. Bu itibarı bana kazandırdığınız için teşekkür ederim. Sevgiler…
Çok teşekkürler Yasemin hanım. Beğenilmesine sevindim.
Keçi sütü ile deneyemedim ben henüz. O şekilde daha da güzel oluyordur eminim.
Elinize sağlık.
Adini duydugum ama hic yemedigim bir tatliydi.Sizin tarifinizi krem santi ekleyerek denedim ilk kez.Acikcasi krem santiyi cok yakistiramadim bu tatliya onsuz daha guzel olacak gibi geldi bana. 2.denemeyi sadece sizin tarifinizle yapacagim.Tabiki damak tadinin standarti yoktur,sadece fikrimi belirtmek istedim.Tesekkurler
slm. birçok tarifler var birine göre yaptık herşey güzeldi ancak daha önce istanbuldaki yediğimi tutmadı. pandispanya tadı geliyodu bunun nedeni nedir acaba.
Öncelikle teşekkürler tarif için. Bende arkadaşıma giderken tatlı almak yerine yaptim. Kek aynı ölçüde pişti, sadece 45 dk değil 30 dk da pişti, ben her ihtimale karşı 5 dk daha beklettim. Şerbeti sanki az geldi gözüme borcamdan kaynaklı olabilir, hızlı emdiği için olabilir, sözünüze güvendim ellemedim. Sos tam kıvamında üzerine koydum şimdi. Akşam yorumlara göre tekrar yazarım ama denemek isteyenler çekinmesin. Pek çok tarif var, bu tam kıvamında :)
Merhabalar;
Benimde eşim anadolu yakası örnek mahallesinde bir fırından aldı. ilk yediğimiz günden beri bizde müptelası olduk. Evde yapabilir miyim diye internette araştırırken önce ismini zor hatırlamıştım. Ama şimdi bulduğuma çok memnun oldum. Bende yarın yapacağım. İnşallah eşim beğenir. paylaşımınız için çok teşekkürler.
Merhaba,
ben bugün keki pisirip, yarin sabah serbetini pisirmeyi düsünüyorum. Karamel sosunu servisten öncemi pisirip dökmem lazim, yoksa yarin sabahtan karamel sosununu dökebilirmiyim. Aksama misafirim gelince karemel sosu üstünde iken serviste problem olurmu? Simdiden tesekkürler.
Karamel sosu sabahtan dökebilirsiniz. Servis sırasında problem olmaz.
Oldukça güzel yemek yaparım. Ama hayatımda hiç tatlı yapmadım. Erkek olduğumdan gerek de duymadım. Ama arkadaşım çok anlattı anlatmasıyla bile canım çekti. Bunu yapmak istiyorum. Tarif oldukça açık ama 1 bardak un çok az değil mi. Tatlılara o kadar az mı konuyor ki onu anlamadım :)
Bu tatlıya özel bir ölçü bu. Kek çok yoğun olmuyor.
Merhaba,
yanıtınız için çok teşekkür ederim ben yaptım fakat kekim şerbeti emerken nerdeyse paramparça oldu ilk defa bir denemem hüsran ile sonuçlandı. Aslında kekim kabardı sonradan söndü ama sizin yazdıklarını okuyunca sorun yoktu:( Unu mu az koydum bilemedim. Yani o hali ile bile tadı süperdi. Tabi dağılınca karamel sosu koymadım tekrar denicem vazgeçmiyorum:)
Verdiğiniz tarif iğrenç oldu bence kesinlikle yapmayın
Merhaba. İğrenç oldu demek yerine neyin çok kötü olduğunu yazsaydınız daha inandırıcı olabilirdi.
Yemek ve Tatlı Yapmaya Bayılan Birisiyim Eve Gelince 24kitchen izlemeye Bayılan Bir İnsanım Trileçe İle İstanbul Seyahatimde Tanıştım ve AŞIK oldum Hazır Yani Pastahanede Yapılmış Olan Bir Trileçe İdi Servis Edilmesi ve Benim Yemem Arasında Sanırım 15 Saniye Yoktur Çok Bayıldım ve Tarifi En Mantıklı ve En Anlaşılır Olan Sizinki Geldi Bana Deneyip Aldığım Sonucu Sizlere Paylaşacağım
Teşekkürler.
Sonucu bekliyoruz. Hatta Facebook sayfamdan fotoğraflarıyla da paylaşabilirsiniz. http://Www.facebook.com/ adimadimyemektarifi
Merhaba,
yorumlarınız ve yapılışı izledim. Bu tatlıyı Eyüp’te yedim favorim oldu. Takıldığım nokta keki dinlendirdikten sonra karamel sosun sıcak yada ılık dökülmesinin bir önemi var mı?
Merhaba. Karamel sosu ılık dökerseniz iyi olur. Karamelin akışkan olabileceği kıvama kadar ılıtabilirsiniz. Sıcak olursa kekin içine işleyebiliyor.
Tatlı sevmeyen biri olarak hayatımda yediğim en güzel tatlı,en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum fakat tutturabilecek kadar basit değil sanırım…
Yapımı zor bir tatlı değil. Kıvamını tutturursunuz emin olun :)
YouTube’da farklı yapılış şekilleri var onun için tereddüt ettim aslında. Birinde sütlü şerbeti keke döküyor ve belli bir süre beklemesine rağmen köpükler kalıyo kekin yüzeyinde onu elleriyle temizliyor o kısmı tuhaf geldi, bir de üzerinin sosu…
merhaba fatma hanım bende tarifinizi denedim çok güzel oldu fakat biraz ince oldu acaba nedendir ölçüleri birebir yaptım borcam büyük gelmiş olabilirmi şimdiden teşekkür ederim
Kekin kalınlığı yaklaşık 1cm kadar oluyor. Daha ince olduysa kabınz malzemeye göre çok büyük gelmiştir.
Merhabalar tarifinizi ve anlatiminizi cok begendim emeginize saglik bende denemeye basladim tarifi ilk olarak karamel sosunu hazirladim en korktuğum kismi idi ama cok kolay oldu cokta lezetli henuz keke baslamadim bittiginde resminide yukleyecegim teskkurler
Şimdiden ellerinize sağlık. :)
Pazar günü yaptım. Pazartesi yedim bir gece dinlendirdim. Süperdi harikaydı tek kelimeyle. Tarifte yaptığım tek değişiklik sütün içine şekeri yarım bardak koydum tadı bana yeterli geldi. İyiki yorumları okumuşum bir bardak fazla gelirdi. Teşekkür ederim paylaşımınız için
Elinize sağlık Serap hanım. Güzel sonuç almanıza ve beğenmenize sevindim.
Afiyet olsun. :) Az tatlı sevenler için iyi bir tavsiye.
cart’dore un hazır karamel sosu var onu dökebilirsiniz üstüne evde karamel yapmak çok riskli tutmayabilir malzeme ziyanı olmasın
Hazır soslarda çok güzel tat veriyor.
Merhabalar benim serbetin köpüğü kekin ustunde kaldi kek kopugu cekmedi bu normal birseymi yarina kadar cekmezse ne yapacagim birde serbet az gbi geldi sanki :(
Kek şerbeti çektikten sonra biraz köpük üstte kalıyor. Miktar olarak bu miktar yeterli ama kuru olduğunu düşünüyorsanız 1 litre süte 1,5 bardak şeker 2 paket krema ile şerbet yapın. Biraz daha ıslak olur kekiniz.
ben de tatlıyı denedim biraz tatlı birazda sütlü oldu birde karamel sosu tatlının her yerini kaplamadı aynı tarife göre yaptım acaba böyle olması normal mi yoksa ben mi beceremedim ama tadı yinede çok güzel oldu tarif için teşekkürler ellerinize sağlık
Kabınızın içinde süt birikmesi normal. Kabınız çok büyükse karamel sos yetmemiş olabilir. Karamel sostaki şeker miktarını biraz daha artırabilirsiniz.
Yok tepsi de dolu idi şerbet :-( ama tadi inanılmaz lezzetli eşim cok seçicidir. Bayıldı
Yeni uskupte trilece tatlisi yedim bende tarif ariyordum sizinkini gordum yanliz orada bu kek kismi 3 e falan bolunup aralarina suruplu krema konmus uzerindeki kremalize sekerde cok berrak duruyordu resim cektim ama buraya nasil konur bilmiyorum cok hafifti..
Dediğiniz tariften hiç yemedim. Karamel sosu yaparken krema kullanmazsanız rengi daha berrak olur. Bu sefer kekin üstünü kaplaması iin daha fazla miktarda şeker kullanmanız gerekir. Resminizi facebook sayfamızda palaşabiliriz isterseniz. https://www.facebook.com/adimadimyemektarifi
O şekerler erimiyor işte öyle maalesef. Benimkiler taş oldu taş :( Videodaki gibi olmuyor. Hatam nedir acaba?
Bende ilk yaptığımda taş olmuştu :) Kremayı döktükten sonra şeker taş gibi olur. Normal bişey sıcakla temas edince oluyor. Paniklemeyin. Kısık ateşte tutun tavayı topaklanan bütün şekerler eriyecektir.
merhabalar bu tarifinizi denedim guzel hafif oldu . Waffle tarifiniz var mi ? İnternette birkac tane var fakat guvenip yapamiyorum cogu tarif istenilen gibi olmuyor . Bizim icin waffle tarifi yapar msniz ?
Waffle tarifi yok ama isteğinizi değerlendirip en kısa zamanda bir tarif yayınlayacağım.
Tarifi yaptım şerbet dökmeden dilim yaptım kırıldı hep üstü kabuk gibi oldu keserkende kırıldı tepsinin kenarları yüksek ortası çukur oldu pastanelerde dümdüz duruyo püf noktası nedir
Tatlıyı sıcakken kestiyseniz kırılmış olabilir. Birde pastanelerde keki pişirdikten sonra tepkiyi ters çevirip soğumaya bırakıyorlar o zaman dümdüz oluyor zemin. Ben gerçi hiç denemedim öyle.
selam elinize sağlık çok güzel görünüyor bende en kısa zamanda deneyeceğim fakat tatlıyı bir gün önceden yapıp ertesi gün kramel sosunu döksem olurmu
Daha güzel olur :) Kek dinlendikçe şerbeti daha güzel çeker.
Şerbeti çekmedi kek sulu sulu oldu :-(
Kek şerbeti çekince sulu sulu oluyor zaten. Normaldir.
Ya bana yardımcı olabilirmisini ben şimdi yaptım keki dolapta dinleniyor karemelli sosu da yaptım ama iyice çekti koyuldu kekin üzerinde akışkan olmaz hatta baya koyu me yapabilirim sizinki de böyle mi olmuştu
Karamel sosunuz mu çok koyu oldu? Karamel sosu dökeceğiniz sırada kıvamı katı ise şeker iyice eriyene kadar ocakta 1-2 dakika tutun. şeker iyice eriyince yine akışkanlık kazanacaktır.
Merhaba yine ben yardimci olabilirmisinz keki yapip iliyinca serbeti doktum sutlu kismi cok guzel cekti ama uzerinde kopuk kaldi nerde yanlis yaptm sonradan duzelir mi serbeti dokerken kekde delikler actim cokca ama dilimlemeyi unutmusum sonradan dilimledm ondan mi ki :(
ben de istanbulda yemistim kismet olmamisti yapmak bu gece misafirlerime kismet oldu.. ben yaptm fakat fazla kabarsin diye yarim paket fazla kabartma tozu koydum once kabardi sonra kendi kendine söndü :( serbetti de yaptim dediginiz gibi kopuk kopuk oldu doktum keke 3 saat dolapta beklettm fakat cikardigimda hala kopukleri emmemisti :( 3. olarak ben karamel yapamam dusuncesiyle cikolata sosla yaptim ama o kopukler kabar kabar oldu :( anlayacaginiz ilginc bir sekil oldu :) tadina gelirsek harikaydi herkes bayildii :) ama hatalarimi soylerseniz bidahakine sekljni de duzgun yapabilirim belki :) emeginize saglik gercekten harika bir tariff :)
Aslında trileçe keki çok kabarmaya gerek olmayan bir kek. Güzel kabaran ve aniden kekin sönmesinin birkaç nedeni olabilir.
1) Kek pişerken fırın kapağını 20 dakikadan önce açmış olabilirsiniz
2) Kekin un miktarı az gelmiş olabilir. Hamur cıvık olur önce oldukça kabarır sonra fos diye sönüverir. Kıvamlı bir hamur olması lazım. Kullandığınız unun markası bunda etkili olabilir. Bazı unlarda kıvam alması için biraz daha un eklemek gerekebilir.
3) Malzemelerin oda ısısındaki malzemeler olması önemli.
4) Kekinizi iyice kabarsın diye bir kaç damla limon suyu ekleyin. Kabartma tozu aktif hale gelir ve daha çok kabarır.
5) Kabartma Tozunuzu bilindik markalardan seçin.
6) Kabartma tozunu kattıktan sonra fazla çırpmayın.
Kekin şerbeti çekmemesi ise
1) Kekiniz ılık haldeyken şerbeti dökerseniz tam manası ile şerbetini çeker.
2) kekin üstünde çatal yardımı ile çokça delik açmaya çalışın ki şerbet iyice çeksin.
Karamel yapımı hakkında benimde ilk denememde sizin gibi teraddütlerim vardı. Boşuna stres yapmayın karamel yapımı çok kolay olan bir sos. İsterseniz burdan yapımı için hazırladığım videoyuda izleyebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=HmSCO4tktpk
Kolay gelsin.
Merhabalar oncelikle ellerinize ve emeginize saglik tarifi gercekten mukemmel anlatmissinz gunlerdir siteye girip girip cikiyorum sonunda nihayet bugun bende yapicam sizin siteyi bulana kadar bir kac yere daha baktim tarifler yaklasik ama kafam karisti bazilari serbetini ocakta kaynatarak yapmis bazilari sizin gibi sizce hangisi makbul :)
Hazir cevap vermemisken iki soru daha sorayim ddim kusura bakmazsaniz :) kekin bu kalinligi ideal midir bir iki tik daha kalin olsa nasil olur birde kekin nasil olmasi gerekiyor pufidik pufidik mi yoksa dha yogun bi kek mi yani mesela pamuk kek yontemiyle yapsam nasil olur :)
Trileçe keki çok kalın olmuyor. İnce bir kek olmalı. Kekin yoğun bir kek olması lazım. Çünkü üstünü şerbetile ıslatıyorsunuz. Çok yumuşak bir kek olunca şerbetten sonra parçalanır.
Ben hep kaynatmadan yaptım. Hiç denemedim diğer türlü. Bende bilemedim şimdi hangisi daha makbul :) Ama şunu eklemek lazım. Böylesi güzel oluyor eminim :)
Ya size ben bayildim ne kadar tatli bir insansiniz iyi ki bu tatliyi duyup sitenizi bulmusum her soruya ozenle cevap veriyorsunuz yardimci oluyorsunuz coook coook coook tskr ederim :)
hic usenmeden her soruma sabirla cevap vermissiniz ne kadar tesekkur etsem az sizee iyiki sizin tarife gore yapmisim biraz hatalarim olsa da tadina herkes bayildi :) elinize emeginize saglikk :) bu arada cikolatayi sevdigimden midir bilinmez ama cikolata sosta cok yakisti bu pastaya :)
Ben karamel sos dışında frambuaz sos ile denedim. Bende çikolatayı çok severim bir dahakine tavsiyenizi dinleyip bende çikolata sos ile deneyeyim bari.
Trileceyi dün yaptım çook güzel oldu.cok seviyorum bu tatliyi. .
Afiyet olsun :)
Merhaba..Dün ‘Ulan İstanbul’ dizisinde duydum tatlının adını.Ya o kadar güzel anlatmışsınız ki;insanın hemen yapası geliyor.Yakın bi zamanda deniycem inş.Önce krema almam lazım marketten tabi :)
Çok merak ediyorum..Şimdiden sabırsızlandım..İrmikle de hafif olur ama önce bi irmiksizini deneyelim..Teşekkür ederiz,özenle anlatmışsınız..
Çok teşekkürler Merve hanım. Yaptığınızda mutlaka tekrar yorum yaparsanız sevinirim, hatta çekerseniz fotoğrafları da paylaşabiliriz.
Ayrıca, dün sitedeki trafik artışının sebebini merak ediyordum. Ulan İstanbul dizisinde çıktığını öğrenmem iyi oldu :)
Oktay ustanın tarif videosunu bulmuştum orda da krema kısmı kesik olmuş videoda. Kremasını videoda anlatan bulamadım bir video çekip koysanız çok iyi olabilir
tarifi dün denedim yiyen herkes hem çok hafif olduğunu hem d çok lezzetli olduğunu söyledi tarif için çok teşekkür ederim yalnız kekin serbetinde çok şeker var bana göre yarım bardak gayet yeterli… krem santi sürüp üstüne karamel dökmek daha bir lezzet kattı kesinlikle tavsiye ediyorum. paylaşım için çok teşekkür ederim.
Teşekkürler. Sizin de elinize sağlık Damla hanım. Şeker miktarı Dediğiniz gibi isteğe göre ayarlanabilir.
Arkadaşınızın ellerine sağlık. Bende arkadaşımda yedim ve fotoğrafladım Trileçe tatlısı tarifini. Henüz kendim yapmadım. Bir üyem bana tarif verdi. kısmetse onu deneyeceğim.
Merhaba,
tarifinizi bende denemek istiyorum. Hamuru koyduğunuz Borcam kare olanmı dikdörtgen olanmı acaba? Bildirirseniz sevinirim
Dikdörtgen olanını kullanıyorum ölçüsü de 27x40cm
Ben eyüpteki bir pastanede denemiştim. hem frambuazlı hem karamellisinin tadına baktık :) ama frambuaz daha çok yakışıyor bu tatlıya. sütlü tatlılarda zaten daha ekşi sosları çok severim. frambuazı deneyin mutlaka ;)
Ben de denedim fakat dolapta bir gece dinlensin diye bıraktım sabah baktığımda karemeli sulanmis kek içine cekmisti. görüntü çok kötü tadı da hiç triliceye benzemiyordu. karemeli dökmeden mi dinlendirmem gerekiyordu acaba
Kekinizine şerbeti döküp dolapta dinlendirin. 1-2 saat dinlemeden sonra karameli istediğiniz zaman dökebilirsiniz.
merhabalar borcam boyutunuz nedir acaba ? ben bi borcamda yaptım ama kek cok kalin oldu hıc hos olmadi :(((
Merhabalar, benim kullandığım borcam 27*40 boyutlarında.
merhabalar lutfen şu karamel sos yapimini cep telefonunuzla cekip gonderir misiniz ? Beceremedim yaaa :(((
talebiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda video görüntüsünüde eklemeye çalışacağım.
Benim derin bir tepsim yok düz tabağa koydum ve şerbetii çekmedi..yapabileceğim bi şey var mı?
Derin tepsi yoksa borcam kullanabilirsiniz. Şerbeti çekmesi için derin bir kap lazım. Düz tabakta şerbet dışarı akabilir.
tarifte bence çok kritik bir eksik var,hamuru tepsiye dökmeden tereyağı ile sıvamalı çünkü tepsiye yapışıyor.Bu arada tarif güzel teşekkürler, çok nefis oldu
Haklısınız, bende tereyağ sürüyorum tepsiye yazmayı unutmuşum. Uyarınız için teşekkür ederim :)
Bu süt kramasi denilen sey ne oluyo bildigimiz kremami sütasin filan var ufak paketlerde ?deniycem kardesim 1 haftadir basimin etini yiyo yap die bakalim nasil olcak umarim beyenilir :)
Evet Ecrin hanım.
Dediğiniz gibi küçük tetrapak kutularda satılan kremalar. 200ml’lik süt kutuları şeklinde.
Tarifi yaptığınızda sonucu tekrar yorum yapabilirseniz sevinirim :)
Hatta fotoğrafını da paylaşabiliriz isterseniz facebook sayfamda.
Birde borcam hakkinda tam bir boyut verebilirseniz çok iyi olacak
Peki bu trileçenin sosu icin tavsiye edebileceginiz hazir sos hangisidir
Peki nasıl bir tepsi kullandınız borcam uygun mu kare mi dikdortgen mi
Dikdörtgen Derin Borcam tepsi kullanıyorum ben.
Derin olmasını tavsiye ederim, kek kısmı ince olur yoksa.
Meraba, bende bu tatlıyı yakın zamanda biyerde yedikten sonra cok beğendim ve muhakkak yapmam gerekli diye düşündüm. Şu an fırının önünde masallah diye diye pismesini bekliyorum
Müdavimi olacaksınız bence :)
Herşey tamamda karamel sosu yapamıyorum taş gibi oluyor neden acaba lütfen yardımcı olur musunuz
Harlı ateşte yaparsanız karamel taş gibi oluyor. Kullandığınız tava geniş olmalı şeker yayılmalı. Şeker çok üst üste olursa erime gecikiyor. Karamel sertleşiyor. Birde karameli çok kaynatmamak lazım. Tavada sürekli karıştırarak yapın harika bir akışkanlık alır.
Anladım teşekkürler krema ile yapamadım ama su ile bir tarif buldum başardım yada artık alıştım bilmiyorum kremayla tekrar deniyeceğim
Karamelini yapmak zormuş gerçekten, epey uğraştım, çok güzel olmadı ama sonlara doğru mantığını anladım gibi :) birdahaki sefere tam olacak gibi…
Benim baba tarafım arnavut aile büyüklerimiz yaptığı zaman irmikli olanını yaparlar :) bende onu yapmaya calışacağim
Ben hep irmiksiz tarifi denedim. Bir kerede irmiklisini deneyeyim bari :)
süper bişeymiş bu trileçe… tarifi zormu acaba diye bakmak istedim, çok zor görünmüyor. denemek lazım :)))
Yapımı çok basit. Ben denedim harika oldu. Aslında bu akşam bende mi yapsam :)
süt kreması 1 pakette kastınız
ne kadar 500 ml mi onu ögrenebilir miyim ?
Süt kreması küçük 200ml‘lik paketlerde oluyor benim aldıklarım. Bu şekilde hesaplayabilirsiniz.
Bizde yeni keşfettik trileçeyi. Eyüpte bir yere götürmüştü arkadaşım orda yemiştik, evde kendim yapabilir miyim diye araştırıyorum. yapabilirim inşallah :)
Eyüp’teki yere bende gitmek istiyorum. Herkes çok methediyor ben denedim sonunda yapımı çok basit.Evde kesinlikle yapabilirsiniz. Sonra tekrar tekrar yapmanızı isteyeceklerdir emin olun. :)
Tarifinizle bu tatlıyı 3 kere yaptım. 4.sü şu an fırında:) mübtelası olduk. Tadı o kadar güzel oluyor ki başka tarif denemedim hiç. 1-2 yerini değiştirdim sadece. Sosuna 1 bardak şeker çok geliyor, yarım bardaktan az koyuyorum, bir de karamelin altına krem şanti çokk güzel oluyor ve mutlaka 1 gece bekletilmeli
Buket hanım merhabalar,
Ben de deneme fırsatı buldum yakın zamanda. Dediğiniz gibi biz de müptela olduk. Krem şanti fikri de hoş gözüküyor. Bir dahaki sefer ben de sizin tavsiyenizi dinleyerek yapıp tecrübelerimi paylaşacağım. Öneriniz için teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık :)
Bu tatlıya bayılıyorum ben de. arkadaşımın annesi yapmıştı gittiğimizde iki tane yedim üçüncüyü isteyemedim utancımdan :)) kendim yapmayı deniyecem şimdi, bakalım tutturabilecekmyim
Bende çok beğendim tadını. Bu kadar ballandıra ballandıra anlatınca yarın kuzenlerimle beraber yapacağımız iftara istediler. İlk defa yarın denemiş olacağım. İnşallah benimki de güzel olur :)
televizyonda görmüştüm bu tatlıyı. herkes tadına bayılmış çok merak ettim :) mutlaka yapmalıyım diye tarif arıyorum.:)) birkaç yerde bu kadar detaylı anlatımı var güzel anlatmışınız. anlattıklarınıza göre yapmaya çalışıcam inşallah herkesin anlattığı kadar güzel yapabilirim ;)
Teşekkürler Ebru hanım.
Ben de henüz yapamadım tarifi, ama hem arkadaşımdan hem de diğer bir çok siteden araştırıp karşılaştırdım.
Çoğunda yapılış ortak. Elimden geldiğince ölçülerinde yazdım tarifi. İnşallah beğenirsiniz.
Siz denwmedinizmi şimdi daha çok tereddüt yaşıyorum tatliyi yapmakta.
Merhaba. Tarifi birçok kez denedim. Yorumlardan mı yanlış anlaşıldı acaba. Çok kez denedim, çok kişi de deneyip yorumlarını yazdı.
Merhaba tatlinizi bu gün denedim fakat şerbeti kaynatilir mi yoksa soğuk süte şeker ve krema koyup çırpılir mi anlayamadım :(
Soğuk süte şeker ve krema koyup çırpıyorsunuz. Kaynatmaya gerek yok.